Kall marinerad fläskfilé med Pernillas äppelsås

En festlig rätt du gör dagen innan!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 1 msk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1/2 tsk finstött rosmarin
  • marinad:
  • 2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 dl vinäger
  • 2 msk vatten
  • 1 dl olivolja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1/2 finhackad lök
  • 1 dl finhackat kryddgrönt
  • äppelsås:
  • 1 äpple
  • 1 hel inlagd saltgurka
  • 2 dl Crème Fraiche
  • 1 msk fransk senap
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Klappa in köttet med kryddblandningen och bryn i stekpanna för att få färg. Stek i ugn i 20 minuter. Låt svalna.
  2. Skiva köttet i centimetertjocka skivor. Blanda marinaden och häll över köttet, marinera över natten.
  3. Finhacka äpplet och saltgurkan. Blanda med crème fraiche, senap, salt och peppar. Ställ kallt en stund före servering.

Kommentarer

hoppas det är okej med en bild, även om man inte är en mästerfotograf!jag hade salladslök på bilden. så gott!!!
detta är supergott. fick det i somras på grannens 80års party=) detta är något av det godaste fläskfilé recept jag ätit. ska försöka laga detta att ta med på julbordet hade jag tänkt!
Riktigt gott och lätt att göra. Har gjort den till både större fester och konfirmationer eller bara middagar hemma. Äppelsåsen kompletterar mycket fint =)
SUPERGOTT!!! Funkar även bra med bea.sås. till :o)

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…