Kall räk- och laxpaj

En supergod paj som serveras till både kräftskivan som vid julbordet!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajskal:
  • 3 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 150 g smör
  • 1 dl riven ost
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 250 g gravad lax
  • 200 g räkor
  • 100 g stenbitsrom
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl crème fraiche
  • ½ dl hackad dill
  • 1 dl hackad gräslök
  • Lite peppar

Gör så här

  1. Pajskal:
  2. Sätt ugnen på 200°C. Hacka ihop vetemjöl, salt och finfördelat smör, gärna i matberedare. Tillsätt ost och sedan vattnet. Arbeta snabbt ihop till en deg.
  3. Tryck ut degen i en pajform. Nagga degen och låt den vila i kylskåpet 30 minuter. Grädda sedan pajskalet i ugn till gyllene färg uppstår.
  4. Fyllning:
  5. Hacka gravad lax och räkor smått och häll i en skål, tillsätt stenbitsrom, vispgrädde, crème fraiche, dill, gräslök samt lite peppar i skålen. Rör om!
  6. När pajskalet har svalnat, bred ut fyllningen i skalet. Garnera med hela räkor (inget måste).

Kommentarer

Denna kalla paj har jag sett och gjort redan, men den är verkligen supergod!

Liknande recept

@lyjons62

Snabb och enkel lax

En god, men enkel rätt med bland annat lax och dijonsenap. Har man bara kommit ihåg att ta fram laxfiléerna ur frysen tidigare, så…

Lax under ett täcke av havet

Låt oss prata om denna rätt, som blev så god och så lyckad! När jag får komplimang efter komplimang av sambon om hur god…