Kall skagentårta

Passar lika bra som drinktilltugg som till förrätt och picnic korgen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 g ljust bröd utan kanter
  • 50 g smör
  • Fyllning:
  • 5 ägg
  • 3/4 kg räkor med skal, ca 300 g skalade
  • 1/2 dl hackad gräslök
  • 1/2 dl hackad dill
  • 2-3 msk riven pepparrot
  • 1 msk senap
  • 1 dl Kesella
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm cayennepeppar
  • Garnering:
  • 200 g löjrom

Gör så här

  1. Finfördela brödet i matberedare eller finhacka för hand.
  2. Smält smöret och blanda med brödsmulorna.
  3. Tryck ut blandningen i botten av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ in i kylen.
  4. Hårdkoka, skala och mosa äggen.
  5. Skala och hacka räkorna.
  6. Blanda ägg, räkor, gräslök, dill, pepparrot, senap, Kesella och lätt crème fraiche.
  7. Smaksätt med salt och cayennepeppar.
  8. Lägg fyllningen i pajformen och släta till ytan.
  9. Täck med plastfolie.
  10. Låt stelna i kylen minst 2 timmar.
  11. Bred över löjrom.
  12. Ta bort kanten på formen och lägg tårtan på ett fat.
  13. Skär i smala tårtbitar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept