Kall skaldjurspaj

God paj som kan användas till förrätt, eller på ett buffébord. Blir godast om man gör den färdig dagen innan den ska serveras.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajskal:
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g margarin
  • Fyllning:
  • 2 msk grädde
  • 100 g naturell philadelphiaost
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk finhackad röd lök
  • 1 liten burk stenbitsrom ca 50 g
  • 100 g crabfish
  • Dekoration:
  • 300 g räkor (oskalade)

Gör så här

  1. Blanda ihop margarin och mjöl till en pajdeg. Tryck ut degen i en pajform. Grädda pajskalet i 10-15 minuter i 225 grader. Låt svalna.
  2. Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen, lägg i pajskalet, gärna kvällen innan servering. Skala räkorna och dekorera.

Kommentarer

så god o kändes inte så dyr så den kommer att finnas på våra kalas i framtiden mmmm

Liknande recept

@zeta

Gazpacho

Kall tomatsoppa, lika god till lunch som till förrätt. Enkel att göra och lätt att förbereda, låt den gärna stå i kylen över natten,…