Kalla fiskfatet

En vacker och mycket god kall fiskrätt, som bara inte kan utan ska lagas till i förväg! Utmärkt bjudmat med andra ord.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 pkt djupfryst torsk à 400 g
  • 1 burk majonäs, 250 g
  • 1 dl chilisås
  • 3 dl gräddfil
  • 1 krm chilipulver
  • Basilika
  • Dragon
  • 400-500 g oskalade räkor
  • 1-1 1/2 dl strimlad purjolök

Gör så här

  1. Koka torsken och låt den kallna i sitt spad.
  2. Skala räkorna och skär ungefär hälften i små bitar.
  3. Blanda majonäs, chilisås och gräddfil och rör ner chilipulver och kryddorna. Rör ner räkbitarna och ca hälften av purjolöken.
  4. Ta upp fisken ur spadet och fördela den i en låg skål eller form. Bred såsen över torsken så att den täcker och låt alltsammans stå och dra ca 8 timmar.
  5. Dekorera med de återstående räkorna och purjolöken.
  6. Servera fiskrätten med kokt potatis och gärna ett gott glas vitt vin till.
  7. Rena delikatessen........

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…