Kalles Jul-Jansson

Krämig och god gratäng med mycket smak av kaviar.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 gula lökar
  • 3 msk smör
  • Ca 10 potatisar av mjölig sort
  • 1 ask ansjovisfiléer, 125 g
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 liten tub kaviar, 125 g
  • 2 msk ströbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala löken och skär den i tunna skivor. Fräs den mjuk i 1 msk av smöret. Skala potatisen och skär den i tunna strimlor.
  3. Varva potatis, lök och ansjovisfiléer i en smord ugnssäker form, avsluta med ett lager potatis.
  4. Droppa över lite ansjovisspad.
  5. Vispa ihop grädde och kaviar och häll det över.
  6. Strö över ströbrödet och klicka över smör.
  7. Grädda mitt i ugnen tills potatisen känns mjuk och gratängen har fin färg, 45–50 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept