Kalorisnål skaldjurspaj

290 kalorier per portion Lågkaloriversionen av en klassisk franskpaj

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Till degen:
  • 50 g margarin
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 msk vatten
  • Fyllning:
  • 4 schalottenlökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 tsk flytande margarin
  • 200 g frysta blandade skaldjur
  • ½ dl torrt vitt vin
  • En knippa persilja
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl lättmjölk
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Gör degen genom att arbeta ihop margarin, mjöl med fingertopparna till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt vila i kylskåp i 30 minuter.
  2. Värm ugnen till 200 grader.
  3. Kavla ut degen till en rundel och klä en låg pajform med löstagbar botten, ca 20 cm i diameter, med degen.
  4. Sätt folieremsor om formens och degens kant.
  5. Grädda pajskalet i 15 minuter.
  6. Hacka lök, vitlök och persilja.
  7. Fräs lök och vitlök i margarinet i en kastrull ca 4 minuter. Tillsätt skaldjuren tillsammans med vin och persilja.
  8. Ta av kastrullen från värmen.
  9. Vispa ihop äggen och mjölken samt salt och peppar. Blanda ner skaldjuren.
  10. Häll blandningen i pajskalet och grädda i 25-30 minuter, tills fyllningen har stelnat och fått lite färg.

Kommentarer

Pajen blir ännu magrare om man byter ut margarinet mot 25 g margarin och 2,5 dl kesella.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…