Kålpuddig med afrikanska smaker

Husmansfavoriten kålpudding har fått sällskap av sydafrikanska smaker som curry, ingefära och torkade aprikoser!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 700 g vitkål
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök, stor
  • 10 torkade aprikoser
  • ½ g chili, till exempel spansk peppar
  • Smör till stekning
  • Rapsolja till stekning
  • 2 tsk curry
  • 2 msk brun farinsocker
  • 1 dl grädde
  • ½ dl kallt vatten
  • ½ dl ströbröd
  • 500 g fläskfärs
  • 3 msk ingefära, färskriven
  • Salt
  • Grovmalen svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skär bort roten på vitkålen och strimla resten grovt. Finhacka lök och vitlök och grovhacka aprikoserna.
  3. Hetta upp en stor stekgryta eller stekpanna med smör och olja och fräs hälften av löken mjuk.
  4. Tillsätt hälften av kålen och krydda med hälften av chilin, curryn och farinsockret. Bryn allt tills kålen är mjuk, smaka av med salt och svartpeppar.
  5. Häll allt i en stor ugnsform och bryn nu resten av löken, kålen, kryddorna och sockret på samma vis.
  6. Blanda ströbröd, grädde och vatten i en bunke och låt stå i fem minuter. Blanda ner fläskfärs, aprikoser och riven ingefära. Krydda med salt och svartpeppar.
  7. Tillsätt en tredjedel av kål- och lökfräset och arbeta samman allt.
  8. Varva färs samt kål- och lökfräs i ugnsformen, avsluta med ett lager kål.
  9. Baka i mitten av ugnen i 40-50 minuter.
  10. Servera med en god sallad och eventuellt kokt potatis.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept