Kålpudding

En klassik kålpudding, vad finns det mer att tillägga?

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 800 g vitkål
  • 2 gula lökar
  • 400 g nötfärs, max 10 %
  • 1 burk krossade tomater
  • 3 tsk salt
  • 3 krm vit- eller svartpeppar
  • 3 tsk timjan
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 3 msk soja
  • Vitlökskrydda
  • Sirap

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skölj och strimla vitkålen. Skala och skiva löken. Förväll kål och lök i lättsaltat vatten i en kastrull på ganska svag värme 5-8 min. Häll av kokvattnet, och blanda ner sojan, rör om.
  3. Blanda färsen med tomaterna, salt, kryddor och persilja. Varva sedan kål och lök med färsen i en ugnssäker form, översta lagret skall vara kål. Häll över lite sirap. Täck formen med aluminiumfolie och grädda puddingen i ugnen tills kålen blivit mjuk och färsen kokt, ca 30 min.
  4. Ta av folien och höj ugnsvärmen till 250°. Låt rätten stå i ugnen tills ytan fått fin färg, ca 10 min. Servera med inlagd gurka, kokt potatis och lingon.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept