Kålpudding

Jätte god

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2,25 kg vitkål
  • 3 msk ljus sirap
  • 1,2 kg köttfärs
  • 1,5 tsk salt
  • 3 krm malen svartpeppar
  • 3 krm malen kryddpeppar
  • 3 tärningar köttbuljong
  • 9 dl vatten

Gör så här

  1. Strimla vitkålen och bryn den lätt i margarin. Rör ner sirapen. Låt kallna.
  2. Blanda köttfärsen med salt och kryddor. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda färs och kålen.
  3. Lägg blandningen i ugnssäker form/ar. Lös upp buljongen i varmt vatten. Häll över buljongen.
  4. Stek kålpuddingen i ugnen 40-50 minuter. Servera med kokt potatis och lingonsylt

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept