Kålrotslåda

Tillbehör till julskinka och prinskorv

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg kålrot
  • 1 ägg
  • 50 g smör
  • 1 dl gräddmjölk
  • ½ dl sirap
  • Muskotnöt
  • Salt

Gör så här

  1. Skala och skär kålrötterna i tärningar, koka dem mjuka i vatten. Häll av vattnet (men spara det) och mosa rötterna.Tillsätt smör, ägget uppvispat i mjölken och krydda. Blanda väl, smeten får vara ganska lös, späd med kokvattnet.
  2. Häll upp i en låg vid form och grädda långsamt i 175 graders värme. Blir bara godare när den blir uppvärmd.

Kommentarer

Mycket god kålrotslåda!
Varför kålrotslådan kom till, tror jag beror på dess fantasitiska förmåga till att sätt fart på matsmältningen av all fet julmat. Jag har även ströbröd i smeten.

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr