Kålsoppa med tomat och gröna ärtor

Testa en ny variant av den klassiska kålsoppan! Tomaten ger soppan lite mer sting och gör den mer "spännande" - soppan är desstuom både billig, smal, lättlagad och värmande god. Du kan även använda savojkål och blomkål för en läcker soppa.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 750 g vitkål
  • 1 liten purjolök
  • 2 msk oliv- eller rapsolja
  • 1 tsk kummin
  • 1 burk (400 g) tomater
  • 4 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl gröna ärtor
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Dela kålen i klyftor. Strimla den fint. Använd gärna matbredaren. Snitta, skölj pch strimla purjolöken.
  2. Hetta upp oljan i en gryta på minst 3 liter. Fräs kål och purjolök snabbt utan att de tar färg. Strö över kummin.
  3. Häll på tomaterna och späd med lika mycket vatten.
  4. Smula i buljongtärningen. Lägg på locket och låt puttra i 5-10 minuter tills kålen är mjuk. Tillsätt gröna ärtor.
  5. Smaka av med salt och peppar. Koka åter upp.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…