Kalv i vitlök

Gärna med brytbönor och värmda baguetter eller nudlar, ännu godare dagen efter.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 5 vitlöksklyftor
  • 50 g smör
  • 1 msk olivolja
  • 600 g kalvkött i skivor
  • Salt
  • Peppar
  • 1 tsk kanel
  • 1 stor lök
  • 3 dl kalvfond eller -buljong på tärning
  • 1 1/2 dl torrt rosévin
  • 3 tsk rivet citronskal
  • 2-3 msk hackad basilika

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Hacka löken grovt och tre utav vitlöksklyftorna fint.
  3. Värm smör och olja i en ugnssäker gryta. Gnid in kalvköttet i salt, och peppar och strö kanel över.
  4. Bryn köttskivorna på båda sidor.
  5. Låt den hackade löken och vitlöken bryna med några minuter.
  6. Häll över buljongen och rosévinet och ställ i ugnen eller överför till en ugnssäker form täckt med aliminiumfolie.
  7. Låt stå i ca 1 1/2 timme, vänd köttet emellanåt och stänk på lite mer rosévin om så behövs. Hacka de två kvarvarande vitlöksklyftorna fint, och blanda dem med det rivna citronskalet och den hackade basilikan i en skål.
  8. Rör ner blandningen i såsen precis innan serveringen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept