Kalvburgare i ciabatta med färgglad coleslaw

Läckra kalvburgare toppade med coleslaw och svalkande yoghurt blir en lyxig rätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 800 g kalvfärs
  • 1 dl vispgrädde
  • ½ citron, rivet skal
  • 2 tsk salt
  • ½ tsk mald svartpeppar
  • Coleslaw:
  • 1 morot
  • 1 klyfta rödkål, 200g
  • 1 klyfta vitkål, 200g
  • ½ röd chilifrukt
  • 1 liten rödlök
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 1½ dl grochackad persilja
  • ½ tsk socker
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 3 msk olivolja
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 tsk salt
  • 1 krm mald svartpeppar
  • Tillbehör:
  • 4 ciabattabröd
  • ½ ask mangoldskott eller andra salladsskott, á 100g
  • 2 dl turkisk eller grekisk yoghurt

Gör så här

  1. Coleslaw:
  2. Skala moroten. Strimla morot, rödkål och vitkål fint, gärna med osthyvel. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och skär rödlöken i runna ringar. Skala och finhacka vitlöken.
  3. Blanda alla grönsaker med persiljan.
  4. Vispa samman socker, vinäger, olja, citronskal, salt och peppar. Häll dressingen över grönsakerna och blanda noga.
  5. Täck över med plastfolie och ställ i kylen ca 30 minuter.
  6. Arbeta samman ingredienserna till kalvburgarna. forma smeten till 8 burgare. Pensla burgarna med olja och grilla eller stek dem ca 4 minuter på varje sida.
  7. Grilla ciabattabröden hastigt och skär dem mitt itu.
  8. Lägg ihop burgarna i ciabattabröden med coleslaw, mangoldskott och en klick yoghurt.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…