Kalvlever à la venitienne

En elegant och lätt rätt från Venedig. Strimlad kalvlever kryddad med salvia får puttra med mycket tunna lökskivor och tomater.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 stora tomater
  • 500 g gul lök
  • 600 g kalvlever
  • 3 msk olivolja
  • 4 msk rött vin
  • 4 salviablad
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 krm strösocker
  • 1 kvist salvia
  • 1 kvist rosmarin

Gör så här

  1. Skär ett kryss i skalet på tomaterna och skålla dem i kokande vatten 10 sekunder. Skala tomaterna, dela dem i fjärdedelar och kärna ur dem. Tärna fruktköttet fint. Skala löken och skiva den i mycket tunna ringar, gärna med en mandolin.
  2. Skiva levern och skölj den väl under rinnande kallt vatten. Låt levern rinna av ordentligt. Strimla skivorna och tärna sedan strimlorna i 2 cm tärningar.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna. Lägg i löken i ett jämnt lager, sänk värmen och lägg på lock. Låt löken svettas över mycket svag värme 20 minuter och vänd den då och då.
  4. Öka värmen och tillsätt levern. Bryn några minuter under omrörning så att levern får fin stekyta. Tillsätt tomaterna och fräs 5 minuter. Häll på vinet och lägg i salviabladen. Salta och peppra rikligt. Låt sjuda 5 minuter och smaka av med salt, peppar och 1 krm socker. Blanda väl.
  5. Värm fyra tallrikar. Fördela lever, grönsaker och sky på tallrikarna och garnera med salvia och rosmarin.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…