Kantarellpaj med Philadelphiaost

Har precis gjort en paj med kantareller, salladslök, Philadelphiaost och grädde. I söndags kom min kompis med en halv bärkass med kantareller som hon och hennes man hade varit ute och plockat. Hon äter inte svamp själv och det är jag givetvis jätteglad för att hon inte gör.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 2-3 msk vatten
  • Salt
  • Fyllning:
  • 200-300 g kantareller (höftat)
  • 2 salladslökar, hackade
  • Lite salt
  • 150-200 g Philadelphiaost
  • 1 ½ - 2 dl grädde
  • Riven mozzarella (finns färdigriven i påsar)

Gör så här

  1. Pajdeg:
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Dela det kylskåpskalla smöret i mindre bitar. Lägg smöret, mjölet och saltet i en bunke och arbeta snabbt ihop pajdegen.
  4. Tryck ut pajdegen i en pajform, ca 24 cm i diameter.
  5. Nagga botten av pajdegen med en gaffel. Grädda i 10 minuter.
  6. Fyllning:
  7. Stek kantareller och salladslök så de får lite färg. Större kantareller delas.
  8. Salta bara lite. Blanda i Philadelphiaost och grädde i stekpannan med kantarellerna och löken. Det skall bli en krämig röra.
  9. Häll stuvningen i pajskalet och strö över den rivna osten.
  10. Grädda pajen i 225°C i 15-20 minuter i mitten av ugnen tills den får vacker färg.

Kommentarer

Den är riktigt, riktigt god, jag brukar ha ett paket bacon i också, en klar femma
Den här måste bara provas! Vattnas redan i munnen bara av att se bilden!!!

Liknande recept

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr