Kantarellsoppa med sherry och västerbottens- och timjanstoast

Här smaksätts kantarellsoppan med sherry och vilt- och kantarellfond. Serveras med västerbottens- och timjanstoast.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 300 g kantareller
  • 2 dl vatten
  • 1 msk vilt- och kantarellfond
  • 2 msk sherry
  • 2 dl grädde
  • 3 dl mjölk
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Färsk timjan
  • Västerbottens- och timjantoast:
  • 8 skivor lantbröd eller formfranska
  • 2 dl riven västerbottensost
  • 2 knippor färsk timjan
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk smör

Gör så här

  1. Fräs löken i lite av smöret och lägg i en kastrull. Fräs kantarellerna i resten av smöret tills de mjuknat och fått lite färg. Plocka ur några av dem till garnering och lägg resten i kastrullen med löken.
  2. Häll på vatten, fond, sherry, grädde samt 2 dl av mjölken. Låt koka ihop en stund och mixa sedan. Häll på resten av mjölken och mixa en liten stund till. Värm upp och smaka av med salt och vitpeppar. Häll upp i skålar, garnera med några kantareller och ev lite färsk timjan.
  3. Västerbottens- och timjantoast: Fördela västerbottensost och repad timjan på 4 skivor av bröden, salta och peppra och lägg på resterande skivor. Stek mackorna i smöret tills de blivit gyllenbruna och frasiga på båda sidor. Skär bort kanterna och dela bröden diagonalt.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…