Kantarellsufflé

En riktig god sufflé som passar som förrätt eller till vickning.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 350-400 g kantareller
  • 3 msk smör
  • 2 1/2 dl mjölk eller grädde
  • 4 msk vetemjöl
  • 3 ägg
  • Salt
  • Peppar
  • Ströbröd

Gör så här

  1. Rensa svampen. Skär den i skivor eller hacka den grovt. Fräs upp svampen i 1 msk av smöret. Spara vätskan som bildas.
  2. Smält resten av smöret i en kastrull och rör ner mjölet. Späd långsamt med vätskan och låt massan bli jämn och blank. Koka den några minuter.
  3. Tag kastrullen av värmen och låt massan svalna något. Rör i den då och då så att skinn inte bildas.
  4. Rör ner äggulorna en i taget. Tillsätt kantarellerna och smaka av med salt och peppar. Vispa äggvitorna och vänd ner dem i massan.
  5. Smörj och bröa en suffléform och häll ner kantarellmassan. Fyll endast formen till 2/3. Strö över ströbröd och grädda i nedre delen av ugnen 50-60 minuter. Tag ut rätten när den höjt sig och är ljusbrun. Servera omedelbart.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept