Karibiska grillspett med kokos och limeris samt mango chutney creme fraiche

Nu när det är sommar och grilldags behöver man inte åka utomlands för att kunna njuta av Söderhavets matkultur. Det är enkelt att laga själv.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Spetten:
  • 600 g fläskkött i bitar
  • 2 msk flytande honung
  • 1 tsk havssalt
  • 2 tsk paprikapulver
  • 3 st krossade vitlöksklyftor
  • 2 msk krossad kryddpeppar
  • 2 msk mald ingefära
  • 3 msk pressad lime
  • 4 msk mörk rom
  • 2 msk rapsolja
  • 1 dl vatten
  • Lime och kokosris:
  • 5 dl jasminris
  • 3 dl kokosmjölk
  • 1 msk pressad lime
  • 1 dl vatten
  • 1 msk hackad persilja
  • Mango chutney creme fraiche:
  • 5 dl creme fraiche
  • 2 dl mango chutney

Gör så här

  1. Blanda ihop marinaden och lägg i en plastpåse tillsammans med köttet.
  2. Låt stå i kylen i minst 2 timmar innan de träs på blötlagda spett tillsammans med röd paprika, svamp, körsbärstomat eller vad du föredrar själv.
  3. Skölj riset väl och låt det rinna av. Lägg det i en tjockbottnad kastrull och koka upp med vatten.
  4. Sänk värmen till ettan och låt stå i 15 minuter.
  5. Tillsätt kokosmjölk och vatten. Låt det stå och sjunka in i tio minuter.
  6. Tillsätt lime och persilja och rör om.
  7. Rör ihop creme fraiche och mango chutney.
  8. Smaklig måltid :)

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…