Kassler med ingefära och ananaskross

En allt-i-allo-rätt som är smakrik och fruktig och kan göras i god tid för att sedan gratineras strax innan måltid.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 dl råris, Frebaco
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 5 dl vatten
  • 30 cm purjolök, strimlad
  • 500 g kassler
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl vispgrädde, lättvispad
  • 1 msk senap, svensk
  • 2 tsk mald ingefära
  • 227 g krossad ananas på burk
  • 3 dl riven ost, gärna smakrik

Gör så här

  1. Koka upp vattnet och lägg i den strimlade purjolöken samt smula ner buljongtärningen och sist i med riset, låt koka på svag värme under lock 10 minuter. Häll av eventuellt kvarvarande vatten.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en gratängform lätt och häll ned risblandningen. Strimla kasslern och strö över risblandningen. Blanda krossad ananas, även spadet, med ingefära och matlagningsgrädde och lättvispad vispgrädde och vänd sist i den rivna osten och blanda runt. Häll blandningen över kasslerstrimlorna och gratinera i 25-30 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…