Kassler- och rislåda

Du behöver en ugnsform 22x35 cm.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 6 port kokt ris
  • ½ kg kassler
  • 1 st purjolök
  • 3 dl grädde
  • 1 dl majonnäs
  • ½ dl chilisås
  • 200 g riven ost

Gör så här

  1. Koka riset. Förbered resten under tiden. Skär kassler i tärningar och strimla purjolöken. Rör ihop grädde, majonnäs och chilisås i en bunke. Lägg riset i ugnsformen. Lägg på purjolöken och kasslern och rör om. Häll blandningen av grädde, majonäs och chilisås över. Riv osten och fördela den jämt ovanpå. Gratinera i mitten av ugnen i 225 grader tills den har fått fin färg, det tar ca 15-20 min om riset är varmt och ca 20-25 min om ugnsformen stått kallt.
  2. Till hit kan du förbereda om du vill. Ställ i så fall in ugnsformen i kylskåp när det svalnat.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept