Kassler Provencale

Festlig rätt både till vardag som fest.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g kassler
  • 4 tomater
  • Aromsmör:
  • 50 g smör
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm peppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kg potatis
  • 1 msk margarin
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skala och skiva potatisen tunt, gärna i matberedare. Lägg potatisen i ett durkslag och spola med kallt vatten.
  2. Låt den rinna av och torka med handduk eller hushållspapper.
  3. Smält matfettet i en stor stekpanna, Bred ut potatisen och stek i ca 25 min.
  4. Rör ihop smör, salt, peppar och pressad vitlök.
  5. Skär kasslern i ca 1 cm tjocka skivor.
  6. Flytta över potatisen till en smord ugnssäker form. Lägg köttet över. Klicka aromsmöret över köttet. Gör ett kryss i tomaterna och ställ dem vid sidan i formen. Gratinera i 250* ca 5 - 10 min. Servera ev. med grönsallad till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept