Kasslergratäng

Värd att prova ...

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g broccoli
  • 400 g kassler
  • 2 msk mjöl
  • 3 dl mjölk
  • 1 msk matfett
  • 2-3 msk senap
  • 2-3 dl riven ost

Gör så här

  1. Ugn: 250 grader
  2. Dela broccolin i mindre bitar. Koka dem nästan mjuka i saltat vatten. Låt rinna av.
  3. Strimla kasslern.Blanda kassler och broccoli i en ugnssäker form.
  4. Vispa ut mjölet i mjölken i en kastrull. Lägg i fettet och koka upp under omrörning. Låt koka i 4-5 min.
  5. Rör i senap och blanda i osten (får sedan inte koka, då blir osten seg).
  6. Häll såsen över kasslern och broccolin i formen. Gratinera i övre delen av ugnen i ca. 10 min. Serveras med potatismos.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept