Kasslergratäng

Ett recept från en receptbroschyr

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3-4 palsternackor, ca 500 g
  • 200 g kassler skuren i strimlor
  • 1 burk champinjoner i skivor; ca 200 g
  • smör
  • 1/2 tsk salt
  • 1 kryddmått svartpeppar
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk tomatpure
  • 1 dl riven ost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala palsternackorna och skär dem i skivor. Koka dem i saltat vatten
  2. (2 tsk/liter vatten) ca 5 min knappt mjuka. Fördela palsternacksskivorna i en smord ugnssäker form. Lägg kasslerstrimlorna över. Fräs champinjonerna i smör i en stekpanna. Salta och peppra.
  3. Lägg svampen i formen. Vispa grädden. Tillsätt tomatpurén. Täck alltsammans l formen med tomatgrädden. Strö över osten. Gratinera i ugnen ca 10 min. Servera tex med råstekt potatis och gröna bönor.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@pima

Smulpaj med köttfärs

Skulle egentligen göra piroger men en missbedömning gjorde att degen inte gick att kavla ut så vi gjorde en paj istället och det blev…