Kasslergratäng med broccoli och gula morötter

Gott och nyttigt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 port potatismospulver
  • 2 gula lökar
  • 1 msk olja
  • 1 påse (500 g) djupfryst broccoli och gul morot
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 500 g kassler
  • 2 dl riven gratängost (24%)

Gör så här

  1. Tillaga moset enligt förpackningens anvisning.
  2. Skala och skiva löken. Fräs löken i oljan några minuter. Tillsätt grönsakerna och låt fräsa med ca 2 minuter. Krydda med salt och peppar.
  3. Skär kasslern i tunna skivor. Fördela kasslerskivorna i 4 ugnssäkra portionsformar eller 1 stor form.
  4. Klicka potatismoset utefter ena kanten och lägg på grönsaksfräset. Strö över osten.
  5. Gratinera mitt i ugnen i 250°C, ca 10 minuter eller tills gratängen fått fin färg.
  6. Servera gratängen med bröd och en blandad sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr