Kasslergratäng med ostknäcke

Kasslergratäng med ostknäcke

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 potatisar
  • 1 liten morot
  • 1 dl strimlad purjolök
  • 1 dl mjölk
  • 2 krm salt
  • Peppar
  • 100 g kassler
  • 1 äggula
  • 1-2 msk senap
  • 1 msk riven ost
  • Till formen:
  • Smör eller margarin
  • Att servera till:
  • Ostknäcke
  • Frukt

Gör så här

  1. Skala potatis och morot. Skär alltsammans i tändstickstunna stavar och lägg dem i en kastrull.
  2. Tillsätt purjon och häll på mjölken. Salta och peppra.
  3. Lägg på lock och låt alltsammans sjuda försiktigt på svag värme, 5-6 minuter.
  4. Skär kasslern i strimlor.
  5. Rör samman äggula och senap. Blanda ner kassler och senapsblandningen i de kokta rotsakerna. Flytta över alltsammans i en smord ugnssäker matlåda eller form.
  6. Grädda mitt i ugnen i 225 grader, 15-20 minuter tills rotsakerna är mjuka.
  7. Servera med ostknäckesmörgås och ät en frukt som avslutning.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept