Kasslergratäng med pilaffris

Lättlagad och läcker middagsrätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 8 hg varmrökt, benfri kassler
  • 1 gurka
  • 2 röda paprikor
  • Mexikansk kryddblandning, Santa Maria e dyl
  • Riven herrgårdsost + parmesanost
  • PILAFFRIS:
  • 5 dl ris
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • Vitpeppar
  • 1 gul lök
  • Smör ca 7 msk
  • UGN: 200 grader.

Gör så här

  1. Värm smöret (7 msk) i kastrull. Lägg i löken skuren i ringar och låt den puttra utan att ta färg.
  2. Lägg i riset och låt det fräsa tillsammans med med löken utan att ta färg. Häll på buljongen och krydda lätt med peppar och ev 1 tsk salt (behövs ofta inte då buljongen ger tillräcklig sälta).
  3. Koka på svag värme under lock. Rör om försiktigt när vattnet kokat in.
  4. Bred ut riset i en ugnssäker, smord form, strö över gurka i tärningar eller stavar. Skär kasslern i stavar och strö över. Strö över mexikansk kryddblandning.
  5. Avsluta med riven herrgårdsost + riven parmesanost så att det blir ett heltäckande lager.
  6. Grädda i ugn 200 grader i ca 30 min. Gratängen är färdig när osten smält och bildat en gyllene hinna över kött och ris.
  7. Servera med sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…