Kassler/Korv paj med nyttigt pajskal

Enkela att göra, tar inte så lång tid, tycker att den blir godare med korv. Då behöver man inte salta så mycket så att de små kan äta.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 1dl Kesella mager
  • 50 g Margarin
  • 2 dl Vetemjöl
  • ½ dl grahamsmjöl
  • Fyllning:
  • 3 Ägg
  • 1½ dl lättmjölk
  • 1dl riven ost (mager)
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • Salt
  • Peppar
  • 4 medelstora tomater
  • 150 g Kassler eller Korv
  • Basilika efter smak

Gör så här

  1. Blanda ihop ingredienserna till pajskalet. Klä formen. Förgrädda sklaet i ungnen i 200¤ 5-8 min.
  2. Vispa ägg och mjölk, samt blanda i större delen av osten. Krydda med vitlök salt o peppar.
  3. Skiva tomaterna och skär kasslern/korven i tärningar, fördela det och basilikan i formen, häll över äggmassan och strö över resten av osten.
  4. Grädda pajen i 45min i 175¤
  5. Servera med en bland sallad till!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept