Katalins fyllda ungerska paprikor

Underbart goda köttfärsfyllda paprikor kokta i härlig basilikasås.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 700 g köttfärs
  • 3 dl långkorningt ris
  • 1½ gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1½ -2 tsk sambal oelek
  • 12-14 st ljust gula avlånga paprikor
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 pastasås med basilika 390 gr
  • 1,2 l vatten

Gör så här

  1. Hacka löken och fräs den i ca 5 l kastrull. Bryn köttfärsen tillsammans med löken och tillsätt alla kryddorna. Smaka av och tillsätt ev. mera av tex paprika el. vitlök efter smak.
  2. Tillsätt riset. Rör om och häll över köttfärsröran i en skål och ställ åt sidan.
  3. Kärna ur paprikorna. Fyll dem med köttfärsröran. Packa dem hårt och nästan ända upp. Lämna ca 1 cm så att riset kan svälla under koktiden och fylla upp paprikorna.
  4. Lägg de fyllda paprikorna i kastrullen och häll över krossade tomater och pastasås med basilikasmak. Tillsätt vattnet och låt småkoka i minst 30 minuter.
  5. Paprikorna skall ha kvar lite spänst. Smaksätt med salt och lite socker efter smak.
  6. Serveras med pastasnäckor(stora), tzatziki och med ett gott ljust bröd.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…