Kikärtsgryta

Kikärtsgrytan görs på kikärter som först kokas separat. Grytan är tänkt som vegetarisk rätt men är också god till stekt eller grillat kött. Tänk på att torra kikärter måste ligga i blöt 12 timmar.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 300 g kikärter, torkade
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk rapsolja
  • 2 tsk röd currypasta, t ex av märket Patak's, Rajah eller Sharwood
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 3 st lagerblad
  • 1 st grönsaksbuljongstärning

Gör så här

  1. Lägg kikärterna i blöt 12 timmar. Häll bort blötläggningsvattnet och koka kikärterna i nytt, lätt saltat vatten (1 tsk salt per liter vatten) under lock tills de blir mjuka ca 40 min. Häll bort kokvattnet.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en gryta och fräs lök, vitlök och currypasta ca 1 min. Häll ner krossade tomater och vatten. Tillsätt lagerblad och buljongtärning. Låt puttra utan lock ca 10 min.
  3. Lägg i de kokta kikärterna och låt dem koka ca 5 min.
  4. 5. Servera som vegetarisk rätt med t ex kokt potatis, lättkokta zucchiniskivor och sallad. Kokt ris eller couscous passar också till.
  5. Serveras med: kokt potatis, lättkokta zucchiniskivor, sallad

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…