Kikärtsgryta

Ett GI-recept på en mustig och kryddig gryta med kikärtor som bas. Det går mycket bra att frysa in denna rätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 burk kikärtor (avrunna)
  • 400 g krossade tomater
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 2 - 3 vitlöksklyftor
  • 2 st tärningar grönsaksbuljong eller fond
  • 1 dl mango chutney
  • Paprikapulver
  • Lökpulver
  • Tabasco
  • Garam Masala
  • Salt
  • peppar
  • Olivolja

Gör så här

  1. Skär löken i bitar och stek den i olja tills den är genomskinlig. Strimla paprikan och låt den steka med.
  2. Tillsätt kikärtorna, krossade tomater, grönsaksbuljong och mango chutney.
  3. Pressa i vitlöksklyftorna och krydda med övriga kryddor efter eget tycke.
  4. Låt puttra på svag värme i cirka 10 minuter.
  5. Servera med ris eller bulgur och gärna ett gott nybakat bröd!

Kommentarer

Riktigt god och enkel!
Den här grytan är jättegod. gillar verkligen den sötsura smaken.

Liknande recept