Kinainspirerad kyckling

Kycklingen blandas med potatismjöl före stekningen, vilket är mycket vanligt i kinesisk matlagning. Det gör att köttet blir extra saftigt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé
  • 2 purjolökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 tsk potatismjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • olja att steka i
  • 1 dl osaltade cashewnötter
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde

Gör så här

  1. Skär kycklingen i bitar. Skiva lök och vitlök. Blanda kycklingen med potatismjöl, salt och peppar. Rör om ordentligt. Bryn kötteti olja. Fräs löken och vitlöken efteråt. Tillsätt nötter, soja och grädde. Låt grytan koka ihop 2-3 minuter. Servera med jasminris och någon grönsak t ex broccoli.

Kommentarer

Såååååååååååå Himla gott

Liknande recept

@scan

Faluwok

En asiatisk wok med svensk touche. Hoisinsås är en universalkrydda som sätter karaktär på rätten.