Kinesisk fisk

En utmärkt fiskrätt med autentisk, kinesisk smak. Den är mycket god, lätt att laga och passar hela familjen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 800 g vita filéer av torsk
  • ½ dl kinesisk soja
  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • 2 msk saké eller alkoholfri mirin
  • 1 krm-½ tsk Femkryddor (kinesisk kryddblandning)
  • 1 purjolök, den vita delen
  • 1 röd paprika
  • 5 cm färsk ingefära

Gör så här

  1. Du kan göra kryddblandningen Fem kryddor själv:
  2. 1 tsk mald stjärnanis, ½ tsk mald körvel, 1/4 tsk ingefära, 1/4 tsk kummin, 1/4 tsk curry
  3. Skölj av fiskfiléerna och lägg dem i en låg form. Blanda soja, färskpressad citron, saké och fem kryddor. Häll blandningen över fisken. täck över, ställ kallt och marinera i minst en timma.
  4. Skölj purjolöken och skär bort roten och de gröna bladen. Skär den vita och ljusgröna delen i 5 cm långa bitar. Dela bitarna på längden och skär dem sedan i strimlor. Ansa paprikan och skär även den i tunna strimlor. Skala ingefäran och hacka den fint.
  5. Lägg grönsakerna i botten på en ångkokare. Lägg fisken ovanpå. Om inte ångkokare finns, lägg smörpapper på ett avsvalningsgaller, gör små hål i pappret och ställ gallret i en wok eller kastrull.
  6. Häll lite vatten i botten på ångkokaren och koka upp på medelvärme. Ånga fisken i 10-12 minuter. Fisken är färdig när den delar sig då man vidrör den med en kniv. Servera fisken tillsammans med ris och grönsaker.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@scan

Faluwok

En asiatisk wok med svensk touche. Hoisinsås är en universalkrydda som sätter karaktär på rätten.