Kinesisk fläskgryta

OBS! Glöm inte bort den krossade ananasen i salladen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 6 hg grytbitar av fläsk
  • 3 msk smör eller margarin
  • 2 msk honung
  • 2½ dl stark tärningsbuljong
  • 3 msk kinesisk soja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk paprikapulver
  • ½ dl vitt eller rött vin
  • ½ dl skållad sötmandel
  • Salt
  • Ris:
  • 2½-3 dl långkornigt ris
  • 5-6 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • ½ g saffran, stött med lite salt
  • 1 msk smör eller margarin
  • Sallad:
  • Finstrimlad isbergssallad
  • Krossad ananas

Gör så här

  1. Strimla köttbitarna, hetta upp matfettet och låt honungen smälta in, bryn köttet i detta.
  2. Lägg över köttet i en gryta. Koka ur stekpannan med buljongen och häll skyn över köttet. Salta efter behag. Krydda med soja, paprika och vitlök. Tillsätt vinet och låt småputtra under lock på svag värme ca 30 minuter, köttet ska bli riktigt mört.
  3. Koka riset i 18 minuter i saltat vatten.
  4. Rör ut det finmortlade saffranet i det smälta matfettet och vänd ner det i det färdigkokta riset.
  5. Klyv mandeln och stek den. Strö den över köttet före serveringen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr