Klassisk champinjonsoppa

Så gott.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g färska champinjoner
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 50 g smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 liter hönsbuljong (eller grönsaks­buljong)
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 äggula
  • Citrontimjan
  • Kajennpeppar
  • 1–2 tsk pressad citron
  • Salt efter smak

Gör så här

  1. Skär champinjonerna i bitar och fräs i 10 minuter, tillsätt hackad lök och vitlök och stek till löken blir genomskinlig, strö över mjöl och rör lite så att mjölet blir utblandat. Häll över buljongen och låt sjuda i 20 minuter med lock.
  2. Ta soppan från värmen. Blanda grädden och äggulan med 1 dl av soppan. Häll tillbaks detta i soppan. Tillsätt timjan, kajennpeppar och citron. Värm soppan försiktigt och servera.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr