Knaperstekt salt sill med löksås

Sill har ätits i Sverige sedan urminnes tider och ansågs väl tidigare som "fattigmat". Numera tycker många att stekt sill är en delikatess.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 urvattnade sillfiléer
  • 1 ägg
  • 1 äggula
  • 2 msk ströbröd
  • 2 msk vetemjöl
  • Smör eller margarin
  • Sås:
  • 1 medelstor rödlök
  • 3 dl gräddmjölk
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 msk vetemjöl

Gör så här

  1. Torka filéerna samt vänd dem i mjöl, uppvispat ägg och ströbröd. Klappa fast paneringen ordentligt.
  2. Stek filéerna noga tills de fått en mörkbrun och knaprig yta.
  3. Skala och skär rödlöken fint. Fräs den tills den är mjuk, pudra på mjölet och tillsätt gräddmjölken. Smaksätt såsen försiktigt (med tanke på att sillen är salt ).
  4. Servera med ångande nykokt skinnpotatis och inlagda rödbetor.

Kommentarer

Alltid en klassiker och fantastisk god!!

Liknande recept

@gitten33

Kundens fläskkotlett

Fläskkotlett på nytt sätt. Nja, helt nytt är det inte. Jag hittade det i Göteborgsposten på 90-talet, tror jag, och det har hört till…