Köttfärsgratäng med potatis

Smaskigt och lätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 800 g blandfärs
  • 10-12 medelstora potatisar
  • 1 gul lök
  • 150 g crème bonjour ost (Grekisk vitlök)
  • 2 dl crème fraiche (paprika och chili)
  • 3 dl grädde
  • Salt
  • Peppar
  • Garnering:
  • 3 tomater
  • Riven ost

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen. Under tiden så steker du köttfärsen med hackad lök, salt och peppar.
  2. Tillsätt crème bonjour, crème fraiche och grädden i färsen. Se till så att allt smälter samman.
  3. När potatisen är kokt så dela dem i bitar och lägg dem i en smord ugnssäker form. Häll över färsblandningen och se till att det täcker potatisen.
  4. Skiva tomaterna och lägg dem ovanpå och sen den rivna osten. Grädda ca 15-20 minuter eller tills osten har smält i ca 175 grader.
  5. Servera med en grönsallad.

Kommentarer

Denna gratäng är verkligen god och lätt att tillaga
Ja gjorde den igår och det var jätte gott ska göra den mer
Passar bra som vardagsmat.
Det här var jättegott och enkelt att göra!
Det här var jättegott och enkelt att göra!
Jätte gott verkligen. Älskar denna smarriga röra :)
blev succe här hemma, mycket gott och lätt-lagat

Liknande recept