Köttfärsgryta à la Salami

Jag var faktiskt en av vinnarna i Hemmets Journal 1992 när dom sökte köttfärsrecept.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 500 g köttfärs
  • 10-20 tunna skivor salami
  • 2 msk tomatpuré
  • 1-2 tsk timjan
  • 1 mörk oxbuljongtärning
  • 37 cl röttvin eller matlagningsvin
  • salt
  • peppar
  • 1 liten burk champinjoner
  • 1 1/2 dl syltlök
  • 1 1/2 dl svarta oliver

Gör så här

  1. 1. Skala och hacka löken. Bryn mjuk i smör. Tillsätt färsen och låt den brynas jämnt smulig. Skär salamin i små bitar och låt den få bryna med på slutet. 2. Tillsätt tomatpurén, timjan, buljongtärning och späd med vinet. Låt grytan puttra på svag värme under lock ca 45 min. 3. Smaka av grytan, om det behövs salt och peppar. Rör ner väl avrunnen svamp, syltlök och oliver. Låt allt bli varm och bjud ris till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…