Köttfärsgryta med tärnad potatis

Kanongryta som är jättegod.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 150 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • 1/2-1 vitlöksklyfta
  • Salt
  • Peppar
  • Chilipulver
  • 2 tsk flytande margarin
  • 250 g fryst tärnad potatis, kall kokt eller rå
  • 200 g krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1/4 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk tomatpuré
  • Purjolök strimlad

Gör så här

  1. Finhacka lök och vitlök och bryn tillsammans med färsen i matfettet.
  2. Rör tills färsen blir grynig. Smaksätt med salt, peppar och en aning chilipulver. Lägg över i en gryta. Blanda ner potatis, tomatkross, vatten och smulad buljongtärning.
  3. Rör i tomatpurén och koka under lock i 10-15 minuter tills potatisen är mjuk och genomkokt. Strö lite
  4. purjolök över och servera.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept