Köttfärslimpa

Den saftiga och goda köttfärslimpan är trevlig omväxling till köttbullar och pannbiff.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g nöt- eller blandfärs
  • 4 msk ströbröd
  • 1 ½ dl mjölk
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk smör och rapsolja
  • 1 ägg
  • 3 msk tomatpurè
  • 2 tsk timjan
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 4 cocktailtomater eller 1 tomat i klyftor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Låt ströbröd och mjölk svälla 5 minuter i en bunke.
  3. Skala och finhacka lök och vitlök.
  4. Fräs löken mjuk i smör och rapsolja i en stekpanna.
  5. Blanda ägg, tomatpuré, kryddor, stekt lök och färs i bunken med ströbrödet, rör till en slät färs.
  6. Forma färsen till en limpa i en smord ugnssäker form och tryck ner tomaterna jämnt fördelade i köttfärslimpan.
  7. Grädda i mitten av ugnen ca 35 min.
  8. Servera med kokt potatis, cornichons, lingon och en god sås.

Kommentarer

En väldigt saftig köttfärslimpa. Supergod!

Liknande recept