Köttfärslimpa med spetskål

Ett gott och lättlagat alternativ till kålpudding

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 1 ägg
  • 2 msk soja
  • 1 msk honung
  • ½ msk smör
  • Ca 400 g spetskål
  • 1 rödlök
  • 1 tsk socker
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk olja
  • Salt
  • 1 krm peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Lägg köttfärsen i en skål. Blanda med 1 ägg, 2 msk soja, 1 msk honung, och 1 krm peppar.
  3. Smörj en ugnssäker form, ca 30x25 cm med 1 msk olja.
  4. Forma köttfärsen till en limpa, och placera den i mitten av formen. Lägg på några klickar smör.
  5. Dela spetskålen, skär bort den kompakta rotdelen. Skär resten i bitar. Skala löken och skär den i bitar. Blanda kål och lök med 1 msk olja och 1 tsk socker i en skål. Sprid ut spetskål och lök runt köttfärslimpan. Salta på grönsakerna.
  6. Ställ in formen i mitten av ugnen och grädda ca 25-30 minuter. Ta ut formen efter ca 20 minuter och häll på 1 dl matlagningsgrädde. Grädda klart.
  7. Servera med kokt potatis och gärna vinbärsgele eller lingonsylt.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept