köttfärspaj

Jättegod paj med lagom mycket smak. Pajskalet är en smalare variant men minst lika god.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ dl grahamsmjöl
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • Fyllning:
  • 400-500 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • 1-2 vitlökar
  • ½ paprika
  • 1 tomat
  • ½ dl chilisås
  • ½ dl grädde
  • ½ dl mjölk
  • ½ dl tomatpuré
  • 1 buljongtärning
  • 1 tsk timjan
  • 2 skvättar worcestershire sauce
  • ½ -1 tsk sambal oelek
  • Salt efter smak
  • Peppar efter smak
  • Äggstanning:
  • 2 ägg
  • 2 dl créme fraiche 15%
  • Salt efter smak
  • Peppar efter smak
  • 2 dl ost (helst västerbottenost)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Blanda ihop alla ingredienser till pajskalet i en matbredare eller förhand. Tryck ut skalet i en form och nagga med gaffeln. Förgrädda i 10 minuter.
  3. Hacka lök och vitlök och fräs tills det blir mjukt. Tillsätt köttfärsen, krydda med salt och peppar. Finhacka paprikan och tomaten, blanda i.
  4. Tillsätt tomatpuré, chilisås, grädde, mjölk, buljongtärning, timjan, worchestershire sauce och sambal oelek. Låt puttra i 10 minuter. Låt svalna något.
  5. Vispa ägg med créme fraichen sen salta och peppra.
  6. Häll i köttfärsen i de förgräddade pajskalet först sedan äggstanningen och sist riven ost.
  7. Sätt in i ugnen i 25-30 minuter.
  8. Servera med en tomatsallad och en god vinägrett.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr