Köttfärspanna med oliver och krossade tomater

Smart, smidig och spännande rätt med goda smaker!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 320 g spaghetti
  • ½ dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 400 g nötfärs
  • 1 gul lök, riven
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 250 g krossade tomater
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 dl riven ost
  • 1 dl kalamataoliver, hackade
  • 1 tsk torkad timjan

Gör så här

  1. Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen.
  2. Blanda ströbröd och vatten och låt svälla i några minuter. Blanda färs, lök, ägg, salt och peppar i ströbrödsblandningen. Rör till en smet.
  3. Hetta upp en stekpanna och smält smöret. Platta ut köttfärsblandningen så att den täcker hela pannan, låt steka ca 5 minuter på medelvärme. Skär i fyra delar, vänd biffen i pannan och tryck ut igen. Stek ytterligare 5 minuter på andra sidan.
  4. Blanda krossade tomater, grädde och soja och häll över biffen i pannan. Fördela ost, oliver och timjan ovanpå biffen. Låt stå och puttra på svag värme i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera med nykokt spaghetti.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@scan

Faluwok

En asiatisk wok med svensk touche. Hoisinsås är en universalkrydda som sätter karaktär på rätten.