Köttfärssås med smak av Indien

Jättegod och snabblagad köttfärssås med annorlunda och mycket smak!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400g nötfärs
  • 2 tsk curry
  • 1 tsk smör eller olja
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1 gul lök
  • 2 vitlökssklyftor
  • 1 grön paprika
  • 1 burk champinjoner
  • 4 msk mangochutney
  • 1 burk lätt- eller minicrème fraîche
  • 1 köttbuljongtärning
  • Soja
  • Svartpeppar
  • 1/2-1 dl vatten
  • 4 portioner tagliatelle eller spaghetti
  • 1 klick smör

Gör så här

  1. Lägg matfett och currypulver i en varm panna. Fräs några sekunder för att curryns smak ska komma till sin rätt.
  2. Tillsätt nötfärsen, lite salt och vitpeppar och stek tills färsen nästan är klar.
  3. Pressa i vitlök, tillsätt finhackad lök och stek ett par minuter till.
  4. Finhacka paprikan och häll i tillsammans med svampen. Fräs ytterligare nån minut.
  5. Skeda i mangochutney, häll i en skvätt soja, smula över buljongen och späd med lite vatten.
  6. Tillsätt crème fraîche och dra ett par drag med svartpepparkvarnen.
  7. Låt puttra några minuter och servera sedan med nykokt, smörslungad tagliatelle eller spaghetti.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@irrevirre

Flammkuchen

Äter ofta Flammkuchen i Tyskland. Den klassiska flammkuchen har gul lök och bacon som ”pålägg” men det går att variera. Paprika, oliver, blanda lite…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr