Köttgryta

Fick smaka av en vän.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 250 g oxkött av bringa, bog eller rev
  • 250 g lammkött
  • 250 g skinkstek
  • 150 g bacon
  • 2 gula lökar
  • 10-12 oliver
  • 5 st vitlöksklyftor
  • 1 tsk timjan
  • 1½ dl korinter
  • 5 dl rödvin
  • 2½ dl grädde
  • 1 dl konjak
  • 1 msk grönpeppar
  • 1 tsk salt
  • 3 msk olivolja.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 º.
  2. Skär köttet i tärningar, inte för stora.
  3. Hätta upp olivoljan i en strekgryta och fräs köttet tills det får fin färg runt om.
  4. Skala och hacka löken och skär baconet i strimlor, blanda ner det i grytan.
  5. Kärna ur oliverna, lägg ner dem i grytan tillsammans med korinterna, timjan och salt.
  6. Höll på vinet, lägg lock på grytan och sätt in den i ugnen i ca 40 minuter.
  7. Sila av skyn i en tjockbottnad kastrull.
  8. Koka upp och häll på grädden.
  9. Smaksätt med grönpeppar, konjak och salt.
  10. Häll tillbaka såsen över köttet och låt grytan sjuda i ytterligare 20 minuter.
  11. Servera med kokt ris och en grönsallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr