Köttsoppa med kryddig ruccolatoast

Mycket god soppa med bara 6 points per portion. Mina barns favorit!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 300 g oxfärs
  • 1 morot
  • 1 palsternacka
  • 3 vårlökar (gul lök eller purjo går också)
  • 1 liter ox- eller kalvbuljong
  • 1 msk hackad persilja
  • 8 skivor formfranska
  • 6 msk Milko hushållsmjukost 8%
  • 1 dl hackad ruccolasallad
  • Chilikrydda
  • Salt
  • Peppar
  • 2 tsk flytande margarin

Gör så här

  1. Blanda mjukosten, ruccolan och kryddor. Bred ruccolakrämen på fyra av brödskivorna och lägg de återstående fyra ovanpå.
  2. Skala moroten och palsternackan, ansa vårlökarna.
  3. Strimla grönsakerna. Fräs färsen, slå på buljongen och låt koka 5 min. Lägg i grönsakerna och persiljan och koka ytterligare någon minut.
  4. Under tiden, stek toastarna gyllenbruna och dela dem i åtta trianglar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr