Koka kräftor

Kokta kräftor kan djupfrysas i sin lag.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 25 kräftor ca 1 kg
  • Lag:
  • 3 liter vatten
  • 1 dl salt
  • 2 sockerbitar
  • dillkronor i riklig mängd
  • 1 flaska porter om så önskas

Gör så här

  1. Kontrollera att alla kräftor är levande.Skölj dem noga i kallt vatten. Koka upp lagen och låt den koka 10 minuter innan kräftorna läggs i.Lägg ner 5-6 kräftor åt gången i den häftigt kokande lagen. Koka sedan kräftorna ca 10 minuter från det att vattnet på nytt kokar upp. Låt dem snabbt kallna i spadet.Ta bort gamla dillkronor och lägg i färska. Se till att lagen täcker alla kräftor och låt dra ca 1 dygn på kall plats.Servera kräftorna upplagda på fat med färska dillkronor. Kräftorna kan eventuellt först avlivas i stormkokande vatten innan de kokas i lagen. Lägg i 5-6 kräftor åt gången och koka en dryg minut. Om man först avlivar kräftorna behöver de koka 6-7 minuter i lagen.

Kommentarer

Receptet stämmer väl med hur jag gör så jag provar att lägga upp en bild.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…