Kokosstekt kycklingfilé

Kycklingfilé med smak av kokos.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 dl ris
  • 1 pkt ( 300 g ) frysta brytbönor
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 ägg
  • 1½ dl kokosflingor
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 msk olja

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning.
  2. Lägg brytbönorna ovanpå riset när ca 5 minuter återstår av koktiden.
  3. Kydda kycklingfiléerna med salt och kajennpeppar.
  4. Vänd filéerna först i uppvispat ägg och sedan i kokos.
  5. Stek kycklingfiléerna ca 8 minuter på båda sidor.
  6. Kontrollera att de är genomstekta och köttsaften är klar utan rosa inslag.
  7. Häll på kokosmjölk och låt småputtra under lock ca 10-15 minuter.
  8. Servera kokosstekta kycklingfiléerna med bönriset och sweet chilisås.

Kommentarer

Alltd lika gott med kyckling.. en variant med kokos har jag testat, men det var så länge sedan. Ska prova ditt recept:)

Liknande recept

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr