Kokt kyckling i dillsås

Husmanskost som alla gillar.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 färsk kyckling
  • Buljong:
  • 1 gul lök
  • 1-2 morötter
  • 1½ liter vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1 msk smör
  • Dillstjälkar
  • 3 lagerblad
  • Salt
  • 8 vitpepparkorn
  • Dillsås:
  • 6 dl buljong
  • 1 dl grädde
  • 1 dl klippt dill
  • 3 msk maizena + lite kallt vatten
  • Salt
  • Peppar
  • Vinäger

Gör så här

  1. Skölj kycklingen och bind eventuellt upp den med ett hushållssnöre.
  2. Skala och skär lök och morot i bitar. Koka upp vattnet med buljongtärningarna, vinägern, matfett, dillen, lagerbladen, lite salt och pepparkornen. Låt koka under lock ca 10 minuter.
  3. Lägg i kycklingen. Låt den koka 40-50 minuter och ta sedan upp den. Ta bort skinnet, bena ur kycklingen och skär köttet i mindre bitar. Häll på lite av buljongen och håll varmt.
  4. Sila buljongen i en annan kastrull och koka ihop den till hälften. Tillsätt grädden och vispa ner dillen och maizenan utrörd i lite vatten. Koka ytterligare en minut. Rör ner smöret. Smaka av med salt, peppar och vinäger. Servera med potatis och sockerärter.

Kommentarer

Smakade alldeless utmärkt !
Nu har jag testat kycklingen, och det blev jättegott! Måste säga att det faktiskt är första gången som jag kokat hel kyckling så jag var lite nervös men helt utan orsak! Tackar för receptet!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…