Kokt lamm i gräslökssås

En variation på dillkött här med gräslök och citron

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1½ kg grytkött av lamm
  • 3 morötter, skivade
  • ½ purjolök, skivad
  • 1½ buljong tärning
  • 8 korn vitpeppar
  • ½ tsk timjan
  • Några kvistar persilja
  • 6 dl vatten
  • Salt
  • Sås:
  • 2 msk margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 4-5 dl silad buljong från koket
  • 1 äggula
  • Pressad citron
  • Gräslök, hackad

Gör så här

  1. Lägg köttet i en gryta, salta och slå på vatten. Koka upp, skumma av och lägg i grönsaker och kryddor. Koka sakta under lock tills köttet är mört.
  2. Ta upp köttet och sila buljongen. Smält smör och mjöl i en kastrull. Späd med buljongen och låt koka i 10 minuter. Ta av värmen, smaka av med citron och vispa ner äggulan. Häll såsen över köttet och strö på rikligt med gräslök.
  3. Servera med kokt potatis eller ris.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…